muzeum_1339836746.jpeg_225x225

A Bélyegmúzeumban holland bélyeggyártók LSD átitatással készült remekműveit kóstolhatjuk.

 

Az ELTE füvészkertjében a bélyegmúzeumban megfáradt látogatókat várják egy levezető ingyen jointra.

 

 

A Bajor Gizi színészmúzeumban időszakosan kiállítják Bruce Willis egyetlen épségben megőrzött hajszálát melyre egy 10 fős kommandós csapat vigyáz 24-órába.

 

 

A Földalatti Vasúti Múzeumban a „Metrótüzek régen és ma” című kiállítás tekinthető meg.

 

 

A Közlekedési Múzeumban érdemes megnézni a világ egyetlen lóvontatású űrhajóját amit a Mikulás rénszarvas szánjának mintájára fejlesztettek ki.

 

 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megtekinthető a „Földhöz nem értek de vannak Fideszes kapcsolataim avagy földosztás a Nemzeti Együttműködés Rendszerében” című kiállítás.

 

 

A Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontban kipreparálva megtekinthető a teljes IMF tárgyalódelegáció. Ugyanitt lehetőség van görög drachma nyomtatására is.

 

 

A Vasúttörténeti Parkban kiállításra kerül az összes előző évben megszüntetett szárnyvonal mozdonya bakterostul.

 

 

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban kétszáz évvel ezelőtti műtéti módszerekkel végeznek el csipőprotézis műtétet Kiss Gyuláné várólistás betegen.

 

 

A Terror Háza múzeumban Kovács Mihály 45 éves géplakatos enyhén bepiálva ordibál a feleségével, majd lenyom egy sallert neki (negyed órás turnusokban látogatható program).

 

 

A Rendőrmúzeum megemlékezik az utóbbi húsz év rendőreiről, akik ellent tudtak állni a korrupciónak. A listát tartalmazó sajtcetli olvasásához nagyítót is adnak.

 

 

Jó szórakozást kívánunk a programokhoz

 

 

 

 

 

Címkék: múzeumokéjszakája

 

 

 

 

 

 

 

 

A mezőgazdasági és a munkaügyi minisztérium interdiszciplináris modellkisérlete alapján az állami tulajdonú földeken közmunkások segítségével vadkendert termesztenek a „Dolgozz és Szívjál”  program keretébe.

Ezzel párhuzamosan létrejön az Nemzeti Drogdíler Társaság ami további 30000 ezer munkanélkülit tud „felszívni” amennyiben a  jelentkezők az állásinterjún meg tudják különböztetni a marihuánát a szegfűszegtől.

A Független Drogdílererek Szövetsége az Európai Unióhoz fordult a piaci versenyt torzító állami beavatkozás miatt.

„ Most ruháztam be a vállalkozásomba, Lefizettem húsz rendőrt vettem egy Kalasnyikovot és most az állam lenyúlja a bizniszt? Hogy tud életbe maradni ilyen kiszámíthatatlan szabályozási környezetben egy magyar kis és középvállalkozás?” panaszkodott az Igor és Nyikolaj Bt tulajdonosa.

Közben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról már letölthető a pályázati anyag a vadkender EU intervenciós felvásárlására.

Kamupress

Címkék: vadkender mezőgazdaságiésvidékfejlesztésihivatal

 

 

 

 

 

 

 

A kamupress blog aktivistája bejutott az Ország legnagyobb szelektív hulladékgyűjtőjébe

A Kossuth téren diszkréten megbúvó ipari épületben annak kukásautó sofőrből előléptetett jellegzetes hungarikumbajszos igazgatója Kövér László vezetett minket végig.

Kamupress: Hogyan működik a szelektív hulladékgyűjtés?

 

Kövér: A legjobban a mellékelt ábrán tudom ezt szemléltetni. A társadalom az ország minden részéről ideküldi a szemetét amit utána a hulladéktérben szelektíven gyűjtünk. Külön a narancssárgákat, külön a citromsárgákat bár e kettő fajta szemét fizikai és kémiai tulajdonságában nincs nagy különbség. A lila szemét a legagresszívabb, a zöld viszont meglehetősen környezetbarát. Piros szemétből volt két éve még a legtöbb nálunk aztán sikerült őket visszaszorítani.

 

Kamupress: Mennyi ideig tart a technológiai folyamat, meddig tartózkodik az idekerült szemétkupac a hulladéklerakóba?

Kövér: Négyévente változik a szemét összetétele, de az EU-s irányelveknek megfelelően a következő ciklusban csökken az üzem kapacitása. De így is a technológiai hiányosságok miatt vannak olyan szemétkupacok amiket 22 éve nem tudunk eltakarítani.

Kamupress: Mi lesz a kapacitáscsökkentés után, hová lesznek az itteni szemetek elhelyezve?

Kövér: Igyekszünk helyi szinten a regionális vagy a városi szeméttelepeken helyet biztosítani számukra. Erre jelenleg a narancssárga szemeteknek van a legjobb esélyük. A többit komposztáltatjuk és odaadjuk a Büntetésvégrehajtási Intézetnek hogy azzal fűtsenek.

Kamupress: Mi történik, ha a szelektíven gyűjtött szemeteket összekeverjük?

Kövér: 22 éve a technológia váltás előtt cégünk elődje a Magyar Szemét Megsemmísítő Piszokgyár (MSZMP) még egybe gyűjtötte a szemetet. A tapasztalat az hogy belsőleg rothadt az egész, a társadalom viszont még mindig nosztalgiával gondol erre az időre, mert alacsony volt a szemétdíj ezért mindenki egyformán termelhette a háztartási hulladékot. A mai árak mellett az emberek 10 százaléka termeli a szemét 80 százalékát. Meg kell mindenkinek békélni azzal, hogy bármilyen környezetbarát technológiák is vannak a szemét mindig büdös és sokba kerül az ártalmatlanítása. Ezt a szakzsargonban demokráciának hívjuk.

Kamupress: Mi hozhat ebben változást? 

Kövér: Talán egy hozzám hasonlóan bajszos Európában is elismert hulladékgazdálkodási szakember a Bokros Lajos.

Kamupress: Európában hogy működik a hulladékkezelés?

Kövér: Brüsszelben és Strasbourgban vannak a legnagyobb Európai hulladékkezelők. Oda küldi minden tagállam azon szemeteit amivel itthon már nem tud mit kezdeni. De ott sem jobb a helyzet.

Kamupress: Köszönjük az üzemlátogatást. Most beszélgessünk a politikáról

Kövér: Ha arról akar beszélgetni akkor inkább látogassa meg a frissen átadott Csepeli Szennyvíztisztítót, mindjárt felhívom az üzemvezető haveromat a Viktort biztos szívélyesen fogadja Önöket

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: parlament demokrácia mszmp kövérlászló bokroslajos kamupress szelektívhulladékgyűjtés

A büntető törvénykönyv módosítása szerint az eddigi 14-ről 2 évre szállították le a büntethetőség korhatárát.

Nagy társadalmi nyomás volt a törvényalkotókon mivel elszaporodott az óvodai gyerekbűnözés amelyet a „megmondalak apukámnak” büntetőtétellel már nem lehetett kordában tartani.

A ma már szinte mindennapos és az emberek közbiztonságba vetett hitét kíméletlenül romboló homokozólapát lopások büntetőtétele 5 év lesz.

A kislányok hajának meghúzogatása, mint a felnőttkori nemi erőszak és a nők szexuális kizsákmányolásának előszobája 10 év börtönnel büntetendő.

Az új Btk alapján elitélt óvodások a Szegedi Csillag Börtön falai között tölthetik büntetésüket barátságos bácsik (Btk megfogalmazás szerint pedofil bűnözők) társaságában.

A másik nagy horderejű Btk változás a jogos önvédelem újraszabályozása. Ezentúl a „a lerajzollak és széjjeltéplek” fenyegetésre büntetlenül lehet vállról indítható rakétával  válaszolni.

Címkék: büntető btk törvénykönyv

Akadálymentesítik a Himaláját

 2012.05.15. 11:59

A nepáli turisztikai miniszter Erőss Zsolt magyar műlábas hegymászóra való tekintettel bejelentette, hogy mozgássérült hegymászóturizmus fellendítése érdekében akadálymentesítik a 8000 méter feletti csúcsokat. A cél, hogy kerekesszékkel is fel lehessen jutni a Mount Everestre. A Nepáli Serpaszövetség  tiltakozik az intézkedés ellen nagyfokú munkanélküliségtől tartva.

A hegymászóturizmus másik akadályát a nagy havat is megkívánja szüntetni a Nepáli kormány felkérve a Francia államot hogy kisérleti atomrobbantásaikat ezentúl ne a korallzátonyoknál hanem a Himaláján végezzék. Ennek feltétele az , hogy az atomrobbantás miatti hirtelen hóolvadás jelenségét kezelni tudják.

„A nagy várható árvizekre való tekintettel megszervezzük a folyók mellett lakó mintegy 100 millió ember ingyenes úszásoktatásását, és komoly kutatásokat végzünk a többnyire karton vagy bádogépületek utólagos vízszigetelése témájában”

 

A turisztikai fejlesztés második ütemeként kötélpályával kötnék össze a Mount Everestet a Kékes- Tetővel számítva arra hogy a termékbemutatóval egybekötött buszos kirándulásokat szervező cégek nagyobb hatékonysággal adhatják el 8000 méter magasba a kisnyugdíjasoknak az akciós derékmelegítőt.

Címkék: hegymászás himalája zsolt nepál erőss

Pörög a magyar építőipar

 2012.05.06. 20:06


A mai napon átadták a 2012 évi Építőipari Nívódijat. A hagyományokkal ellentétben a rendezvénynek nem a Budavári Hilton, hanem a Zuglói Gébics eszpresszó adott otthont.

Tavaly 200 ezer euró feletti bekerülési költségű projektek pályázhattak, amit most a díj kuratóriuma tekintettel a válságra leszállított 200 ezer forintra.

 

A Nívódíjat egy nyolcadik kerületi fürdőszoba felújítás nyerte szoros versenyben verve a 2.helyezett belvárosi plafon beázási kárelhárítást, illetve a 3. helyezett rózsadombi kertitörpe kihelyezést.

A nyertes elmondta hogy beruházása először PPP (Parents Private Parnership) beruházásként indult aztán rátalált az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Fürdő Aqua Szaniter Operatív Programra (FASZOP) .

 „Az EU-s projektek előírják, hogy a beruházási költség 1%-kát kell költeni a projekt társadalmi elfogadtattására. Két választás volt, vagy 10 négyzetméteres homlokzati hirdetésen írom ki, hogy 1 órára el lesz zárva az egész házba a víz, vagy fürdőszoba avató bulit tartok a házban lakó fiatal korosztály számára”

Egyébként a fejlesztés megmozgatta a régió építőiparát. A szomszédban például nagyszabású konyharehabilitáció kezdődött és nem messze épül a négyes metró is.

A kérdésre hogy a Nivódíj mennyire ösztönzi a további beruházásra a nyertes elmondta a fürdőszobafelújítás csak a fejlesztés első üteme volt, amennyiben a költség – haszon elemzések igazolják még vesz egy új WC kefét is.

Címkék: nyócker ppp fürdőszobafelújítás építőiparinívódíj

Botrány a Snooker VB-n

 2012.05.02. 20:58

Stephen Maguire a 13-2 es győzelmével és Hendry visszavonulásával járó mérkőzését megóvta

Elmondása szerint kotta részegen állt az asztalhoz ami egyébként jónéhány lökésénél látszódott is.

„Már egy ideje csak úgy tudok MASSÉT lökni ha lehelletemmel berúgatom a  fehér golyót, de most lelkiismeret furdalásom van, hogy Hendry azért vonul vissza mert én csaptam a meccsünk előtt egy görbe estét Roonival és azzal az új csinos kínai bírónővel”

A kínai bírónő Zhu Ying visszautasította a vádat miszerint rutinból nyögött akárhányszor Maguire betalált a lyukba

A Snooker Világszövetség részéről Barry Hearn reagált a kialakult helyzetre

„A következő idénytől minden forgatóval meglökött lökés után Jan Verhaas megszondáztatja a játékosokat. Továbbá Zhu Ying és Michaela Tabb részére a teljes verseny időtartamára előírják az erényöv viselését melynek kulcsai nálam lesznek”

A játékosok nevében Mark Williams tiltakozott

„Pia nélkül max a magyar pontszerzőkön vagyunk versenyképesek. Egy feles plussz huszat dob a breaken. Ezt az aranyszabályt még Dave Haroldtól tanultuk”

 

Időközben kiderült, hogy Mark Allen is seggrészeg volt amikor lecsalózta a sajtókonferencián Cao Yupenget

Bevezetik a Rang adót

 2012.05.01. 21:46

Ma Tolcsy György nemzetgarázdálkodásért felelős bárca nélküli miniszter bejelentette a Rang adó bevezetését. Az adó alapja a végzettség illetve tisztség után járó megszólító jelző az alábbiak szerint:

Dr : 5000 Ft/év

Prof: 1000 Ft/év

Nagytisztelendő úr: Perselypénz 10 %-a + gyerekenként 10000 Ft

A Seggfej titulus adómentes mivel a hírek szerint több politikus is adóalany lett volna.

Megadóztatják továbbá a Nemzet szót tartalmazó titulust használókat is, mely nagy felzúdulást váltott ki.

 

Törőcsik Mari (a Nemzet Színésze):

„ Életem során mintegy 45 filmben játszottam. Az életművem megcsúfolása a tervezett Rang adó”

 

Michelle Wild (a Nemzet Vaginája)

„Életem során mintegy 45 filmben játszottam . Az életművem megcsúfolása a tervezett Rang adó”

 

Nagy Feró (a Nemzet Csótánya)

„Basszátok meg miből fizetem ki a harmincezres nyugdíjamból, Ennyit nem lehet összehaknizni bazdmeg”

 

Schmitt Pál (a Nemzet Tolla):

„ Haggyanak békén nem érek rá. Éppen adatokat gyűlytök a készülő új doktori dolgozatomhoz melynek témája a „Balaton felvidéki szőlészet borászat hatása az újkori olimpiákra”

Bréking news: Kiszel Tünde lemondott a Nemzet szemöldöke címről melyet a gyantázókészlet számlájának másolatával bizonyított.

Minisztériumi források az adó bevezetésétől mintegy 20 milliárd forint állami bevételt várnak.Az intézkedés ellen tiltakozását fejezte az Ecseri Piactudományi Egyetem mely kibocsátott diplomájuk értékének leértékelődésétől tart.

 

Címkék: schmitt wild michelle rangadó matolcsy kamupress