A büntető törvénykönyv módosítása szerint az eddigi 14-ről 2 évre szállították le a büntethetőség korhatárát.

Nagy társadalmi nyomás volt a törvényalkotókon mivel elszaporodott az óvodai gyerekbűnözés amelyet a „megmondalak apukámnak” büntetőtétellel már nem lehetett kordában tartani.

A ma már szinte mindennapos és az emberek közbiztonságba vetett hitét kíméletlenül romboló homokozólapát lopások büntetőtétele 5 év lesz.

A kislányok hajának meghúzogatása, mint a felnőttkori nemi erőszak és a nők szexuális kizsákmányolásának előszobája 10 év börtönnel büntetendő.

Az új Btk alapján elitélt óvodások a Szegedi Csillag Börtön falai között tölthetik büntetésüket barátságos bácsik (Btk megfogalmazás szerint pedofil bűnözők) társaságában.

A másik nagy horderejű Btk változás a jogos önvédelem újraszabályozása. Ezentúl a „a lerajzollak és széjjeltéplek” fenyegetésre büntetlenül lehet vállról indítható rakétával  válaszolni.

Címkék: büntető btk törvénykönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://kamupress.blog.hu/api/trackback/id/tr694521254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása