Pörög a magyar építőipar

 2012.05.06. 20:06


A mai napon átadták a 2012 évi Építőipari Nívódijat. A hagyományokkal ellentétben a rendezvénynek nem a Budavári Hilton, hanem a Zuglói Gébics eszpresszó adott otthont.

Tavaly 200 ezer euró feletti bekerülési költségű projektek pályázhattak, amit most a díj kuratóriuma tekintettel a válságra leszállított 200 ezer forintra.

 

A Nívódíjat egy nyolcadik kerületi fürdőszoba felújítás nyerte szoros versenyben verve a 2.helyezett belvárosi plafon beázási kárelhárítást, illetve a 3. helyezett rózsadombi kertitörpe kihelyezést.

A nyertes elmondta hogy beruházása először PPP (Parents Private Parnership) beruházásként indult aztán rátalált az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Fürdő Aqua Szaniter Operatív Programra (FASZOP) .

 „Az EU-s projektek előírják, hogy a beruházási költség 1%-kát kell költeni a projekt társadalmi elfogadtattására. Két választás volt, vagy 10 négyzetméteres homlokzati hirdetésen írom ki, hogy 1 órára el lesz zárva az egész házba a víz, vagy fürdőszoba avató bulit tartok a házban lakó fiatal korosztály számára”

Egyébként a fejlesztés megmozgatta a régió építőiparát. A szomszédban például nagyszabású konyharehabilitáció kezdődött és nem messze épül a négyes metró is.

A kérdésre hogy a Nivódíj mennyire ösztönzi a további beruházásra a nyertes elmondta a fürdőszobafelújítás csak a fejlesztés első üteme volt, amennyiben a költség – haszon elemzések igazolják még vesz egy új WC kefét is.

Címkék: nyócker ppp fürdőszobafelújítás építőiparinívódíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kamupress.blog.hu/api/trackback/id/tr914492053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása